Pesto på koriander

Ett recept som låter riktigt smaskigt. Mat som medicin. Översatt från en text av Kallie Miller.

Avgiftningsrecept

Sammanställt av Dr Thomas Stearns Lee, NMD

Tungmetallförgiftning pågår överallt. Den förorsakar hormonoblanser, cancer, sköldkörtelproblem, neurologiska störningar, inlärningssvårigheter, depressioner, matallergier och parasitangrepp.

Koriander (Coriandrum Sativum, också känt som kinesisk persilja eller cilantro) har visat sig kunna rensa ut tungmetaller ur våra kroppar på ganska kort tid. (Ett ord som ibland används för utrensning heter kelatering. Det kommer från grekiskans chelate som betyder klo och beskriver en process där något tas upp och sedan kan föras bort utan att ställa till skada.)

I kombination med goda bidrag från andra ingredienser är det här receptet på Kelateringspesto av koriander en kraftfull vävnadsrengörare. Det är inte bara lätt att göra den, den smakar verkligen gott också.

Två teskedar av peston per dag i tre veckor sägs vara tillräckligt för att öka urinutsöndringen av kvicksilver, bly samt aluminium och på så sätt effektivt ta bort dessa giftiga metaller ur våra kroppar. Förslaget är att man genomför en rening på tre veckor minst en gång om året.

Kelateringspesto på koriander (Cilantro Chelating Pesto)
  • 4 klyftor vitlök
  • 1/3 cup Brazil nuts (selenkälla)
  • 1/3 cup solrosfrön (cysteinkälla
  • 1/3 cup pumpkin seeds (zink- och magnesiumkälla)
  • 2 cups packed fresh cilantro (coriander, Chinese parsley) (Vitamin A-källa)
  • 2/3 cup flaxseed oil
  • 4 tablespoons lemon juice (Vitamin C source)
  • 2 tsp. Dulse powder
  • Bragg's Liquid Aminos™

Kör koriander och olja i en mixer tills koriandern är skuren. Tillsätt resten utom aminotillskottet och mixa tills du fått en fin pasta. Blanda in en gnutta aminotillskott och smaka av. Lagra i mörk glasburk, om möjligt. Det går att frysa peston, så om du kan komma över billiga råvaror vid något tillfälle kan du göra en årsranson på en gång.


En person som lär ha haft högt blodtryck pga kvicksilverförgiftning sägs ha blivit fri från detta efter att ha ätit pastan i bara en vecka. Oavsett om du vill göra en utrensning eller bara äta peston i förebyggande syfte, så räcker två teskedar om dagen.

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License